Indische curry met raita en polentakroketjes

ingrediënten: 

Indische curry: 4 rode uien, 3 teentjes look, 4 grote wortels in schijfjes, 2 blikken tomaten, 1/2 blik kokosmelk, bladgroen van het seizoen (mosterdblad, lookmosterd, spinazie, rucola, venkelblad, warmoes), bladpeterselie, pijplook, bieslook,pijpui, tijm, oregano, lavendelblad, peper & zout, 1 tl kerrie madras

Raita: munt, yoghurt, komkommer, 1/2 rode ui, peper & zout, daslook/bieslook/pijplook (wat je hebt/vindt)

polentakroketjes: 1 kop polenta, 500 ml melk, peper & zout, olijfolie

bereiding:

Indische Curry: snij de rode ui in schijfjes. Stoof ze samen met de geplette look en  de kerrie madras in een wok zo’n 2 minuten aan. Voeg daarna de wortels erbij en doe het deksel op de wok.  Doe na een kleine 10 minuten de tomaten en de kokos erbij, samen met het zout. Laat 15 minuten met een deksel erop sudderen. Was en hak ondertussen het bladgroen en de kruiden. Zet het vuur op een heel laag vuur en voeg het gehakte bladgroen erbij. Zet het deksel erop en laat nog zo’n 10 minuten staan. Kruid extra bij indien nodig (niet kids-versie: voeg er ook wat sambal of chilivlokken aan toe)

Raita: snij de komkommer in blokjes. Hak munt en daslook fijn. Doe alles in een kom en giet hier wat yoghurt over. Meng met peper en zout.

Polentakroketjes: Verwarm een oven voor op 220°C . Kook 500 ml (amandel)melk. Voeg net voor het kookpunt de polenta toe en het peper en zout. Roer met een garde tot een dik beslagje. Laat nog 5 minuten staan zonder deksel en zonder vuur. Maak daarna bolletjes van het beslag. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en sprenkel wat olijfolie hierover. Zet in de oven tot ze krokant zijn.

 

Laat het smaken!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *