Onweerstaanbare pompoenwafels

“Verrukkelijk! Net wat we nodig hebben!” Zo omschreven we deze heerlijke simpele wafels onlangs op een regenachtige dag. En spontaan ontstond er een feestje met een dansvloer en swingende muziek, zomaar om 16u in de namiddag.

Je hebt wel wat voorbereidings- en rusttijd nodig voor dit deeg. Maak het dus gerust een aantal uur voor het feestgedruis!

ingrediënten: voor ca. 16-20 wafels: 700 gr pompoen, 6 eieren, 250 ml geitenyoghurt, 200 gram amandelen of hazelnoten (of equivalent aan amandel- of hazelnotenmeel), 6og tarwe- of speltbloem, 4 rijpe bananen, 2 tl bakpoeder, 1 tl kaneelpoeder, 1 tl vanillepoeder, vers gemalen gember (optie), 1/2 tl zout, plattelandsboter

bereiding:  

Maak pompoenpuree: verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pompoen in stukken en zet 30-40 minuten in de oven. Pureer de pompoenen daarna, liefst met een foodprocessor, maar met de staafmixer gaat ook.

Klop de eieren in een grote kom los tot ze ietwat schuimen. Hak de amandelen of de hazelnoten tot meel. Voeg pompoenpuree, het meel en alle andere ingrediënten (behalve de boter) bij de eieren. Roer alles goed door elkaar. Laat het beslag 15-30 minuten rusten. Dit is belangrijk omdat de wafels dan beter heel blijven tijdens het bakken.

Zet je wafelijzer aan en wacht tot het heet is. Bestrijk beide kanten van het ijzer met wat boter en schep er beslag in. De wafels hebben wel wat tijd nodig.

Dien op met een flinke lepel geitenyoghurt (bv. van KlaverTroef), confituur en/of heerlijke honing (bv. van Le Jardin Vert)

 

Zin om meer geïnspireerd te worden tijdens mijn kookworkshops? Neem een kijkje in mijn aanbod “Seizoen op je bord”.

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *