Mega chille bowl

Het vraagt wat tijd om deze bowl te maken, maar ondertussen kan je heel wat andere leuke dingen doen. De oven doet namelijk het meeste werk 🙂

ingrediënten: 4 rode bieten, 10 stengels palmkool (cavolo nero), 1/2 pompoen, 1 mini bloemkool, 500 gram seitan, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 rode ui, 4 eitjes, 1 pakje grillkaas, tijm, rozemarijn, peper en zout, 1 potje tomatenconcentraat, potje kruidige hazelnotenpaté van abinda, 2 teentjes look, 3 blaadjes laurier.

bereiding:  

Warm de oven voor op 200°C

Rode bieten: schillen, snijden in blokjes, in een ovenschaal schikken, olijfolie erover, peper&zout, takjes tijm en rozemarijn. Zo’n uur in de oven

Pompoen: snijden in schijfjes, schikken in een ovenschaal, olijfolie, peper en zout erover. Zo’n half uur in de oven

Seitangehakt: seitan fijnhakken in processor, 1 ui en de paprika’s snijden en ca 5 min. stoven in een pan, Seitangehakt erbij, samen met 1 potje tomatenconcentraat, fijngehakte tijm, 3 blaadjes laurier en peper&zout. Alles in een ovenschaal en zo’n 20 min. laten verder garen in de oven

Bloemkool: bloemkool in roosjes snijden en lichtjes beetgaar stomen. Grillkaas in blokjes snijden en samen met bloemkool in een ovenschaal doen. Potje hazelnoten paté erdoor. Zo’n 20 min. in de oven.

Eitjes koken, zo’n 10 min.

Als allerlaatste – ongeveer 15 minuten voor je gaat eten – maak je de Cavolo nero: olijfolie heet laten worden in een pan. 2 teentjes look fruiten. Palmkool erbij. Deksel erop. Af en toe roeren.

En dan alles schikken in een mooie bowl. En klaar is kees, deze heerlijke bowl met enkel seizoensgroentjes.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *