Gegrilde bietjessalade

Yes! Het is me gelukt! Alle eindejaarsklanten vonden deze rode bietjes lekker! Zelfs zij die op voorhand al aangaven “totaal geen rode bieten te lusten”.

Niet veel werk, alleen wel wat afkoeltijd nodig. Maak de bietjes dus gerust een hele tijd op voorhand en bewaar ze geschild in de koelkast.

ingrediënten: rode bieten van ongeveer zelfde grootte, rucola, veldsla, winterpostelein, 1 rode ui, 3 el witte tahin, 6 el volle yoghurt of Griekse yoghurt, oregano, tijm, peper, zout,  rodewijnazijn, eventueel wat sesamzaadjes.

bereiding:  

verwarm de oven op 200°C. Leg de grietjes op een bakplaat of in een ovenschotel. En zet ze ongeveer 1 uur in de oven. Controleer regelmatig: als je er met een mes vlot kan doorprikken, zijn ze klaar. Laat volledig afkoelen (dit kan wel een tijdje duren).

Meng tahin met yoghurt, 4 el rodewijnazijn en kruid met peper en zout. Snij de geschilde en afgekoelde rode bietjes in blokjes van 1 cm. Meng er de saus doorheen. Hou eventueel een klein beetje apart. Hak de oregano en tijm fijn en voeg toe naar smaak. Kruid extra bij met peper en zout, soms heb je wat extra rodewijnazijn nodig. Proef!

Was de slasoorten en schik ze op een bord. Schep hierop wat van de rode bieten. Werk af met wat saus of wat druppels yoghurt. Strooi er ter afwerking wat sesamzaadjes over.

Echt! You will love it!

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *