Pizza met fijngesnipperde kolen

 

ingrediënten: 500 gr volkoren (spelt/tarwe)bloem, 1 zakje droge gist, 1 el honing, 2 el olijfolie, zout, 200 ml lauw water, spruitjes, palmkool, boerenkool, spitskool, 1 ui, tomatenpuree, mozarella, belegen kaas gemalen, oregano

 

bereiding:

Maak het deeg: Doe het meel in een kom, maak een gaatje in het midden en doe daar de gist in. Strooi aan de rand van het meel wat zout. Overgiet met olijfolie en lepeltje honing. Giet scheutje per scheutje wat water toe. Kneed en maak een gladmengsel. Dek af met een vochtige doek en laat minstens 1u rijzen (liefst een halve dag en kan zelfs langer! * tip * maak het deeg de dag voordien klaar)

 

Verwarm de oven voor op de hoogste stand (liefst 300°C). Snij de kolen fijn. Stoof dit in wat olijfolie net niet beetgaar (ca 5-10 min). Snij ook de ui. Rol het deeg uit. Smeer de tomatenpuree hierover en beleg met de ui en de groentjes. Werk af met de kazen en kruiden. Zet ca. 10 minuten in de oven.

Dien warm op met bv. een slaatje en zwijg in alle talen over de spruitjes 😉 (wij deden achteraf een raadspelletje…)

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *