Knolselderslaatje met verrukkelijke verrassingen

 

ingrediënten: 1 kleine knolselder, 1 à 2 appels, 1 rode ui, 2 handen vol spruiten, 1 el mosterd, 1 el honing, scheutje amandelmelk, handvol rozijnen, notenolie, azijn, peper en zout

 

bereiding:

Kuis de knolselder en rasp hem samen met de appel in een foodprocessor. Doe in een kom. Zet het hakmes in de foodprocessor en doe hier nu de rode ui en de spruitjes in. Hak heel kort fijn (zorg dat het geen moes wordt!). Doe ook dit mengsel in de kom. Voeg in een andere kom de mosterd, honing, olie, melk en azijn samen. Meng tot je een sausje hebt. Proef en kruid bij. Voeg toe in de grote kom, samen met een handvol rozijnen (gedroogde moerbeitjes kunnen ook! hmmm). Meng alles met je handen voorzichtig om.

Mijn top-comfort-slaatje in druilerige dagen!

Heerlijk in combi met winterpostelein en een wrap met wortel en Griekse yoghurt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *