Pasta funghi met bladkool

 

ingrediënten: 500 gr volkoren pasta, 500 gram paddenstoelen (liefst allerlei), 10-tal grote bladeren boerenkool, 10-tal grote bladeren palmkool, 250 gram parmezaanse kaas, 1 l (geiten)melk, 3 à 4 tenen look, 3 uien,

 

bereiding:

Kuis en snij de paddenstoelen en bewaar in een kom. Kuis en snij de palmkool en boerenkool. Schil en snij de ui. Fruit de helft hiervan in olijfolie, samen met de helft van de geperste look. Stoof de paddenstoelen, kruid met peper&zout en zet aan de kant. Fruit de rest van de ui en de geperste knoflook en voeg na 10 minuten de bladkool toe. Stoof tot alles lekker beetgaar is en kruid met peper&zout. Doe de paddenstoelen erbij en giet de melk erbij. Meng goed en laat nog even op een zacht vuur staan.

Kook ondertussen de pasta volgens voorschrift.

Wanneer de melk warm is doe je de geraspte parmezaanse erbij. Voeg de pasta toe en kruid met peper en zout. Proef en voeg eventueel nog een teentje look bij. Het mag best pittig zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *