Over Sophie...

 

“Gepassioneerd door de natuur en haar voedzame schatten. Steeds zoekend naar interactie en verbinding. En met een grote overtuiging dat we met de juiste voeding de wereld kunnen redden.”

 

 

 

Hoi! Ik ben Sophie. Een enthousiast vat vol energie dat graag kookt, mensen verbindt en inspireert. Samen met anderen wil ik naar een eerlijke en duurzame wereld. En daarbij maak ik graag gebruik van voeding. Ik ben er immers van overtuigd dat we met de juiste voeding de wereld kunnen redden! Écht! Ik geloof dat we het verschil kunnen maken als we met z’n allen meer bewust gaan eten. Een verschil waar zowel je eigen lijf, de medemens én de planeet beter van worden.

Mijn producten zijn daarom zoveel mogelijk lokaal en altijd eerlijk. Mijn maaltijden puur en eenvoudig, zonder veel franjes, maar wel versierd met veel (eetbare) bloemen en verse kruiden. De natuur is lekker genoeg! Voor mij moet duurzaam koken trouwens in een handomdraai kunnen. En die handomdraai deel ik graag met jullie.

Over Sophie so Food...

“Bewust eten kan de wereld redden!”

Met Sophie so Food wil ik mensen verbinden, inspireren en motiveren om stappen te zetten naar een meer duurzame levensstijl, waarvan zowel jijzelf, je medemens als de planeet beter worden. En dat met voeding in de hoofdrol.

Voeding vormt de basis tot een meer duurzame en eerlijke wereld. Met de workshops, thematafels en coaching van Sophie so Food wil ik jou motiveren om bewust en voluit te kiezen voor seizoensgebonden, biologische en zo lokaal mogelijke voeding. Eten dat jou voedt en niet enkel vult. Eten dat de planeet waardeert en niet uitput. Eten met respect en eerlijke prijzen voor haar producenten.

Sophie so Food inspireert je met tal van zelfbereide maaltijden en gezonde tussendoortjes en een fijne selectie aan biologische (lokale) producten. Dagelijks duurzame maaltijden op je bord toveren, moet niet moeilijk zijn, noch veel tijd in beslag nemen.  Sophie so Food leert je hoe je met een minimum aan tijd het maximale uit de natuur op je bord kan toveren. Puur en zonder franjes. Zodat volhouden kinderspel wordt.

Eten verbindt. Door samen te koken, samen te tafelen, samen gezonde voeding aan te kopen, ontstaat er verbondenheid. Dit stimuleert en motiveert. Je voelt dat je er niet alleen voor staat. Als jij thuis met alle moeite van de wereld jouw kinderen die lokale boerenkool laat eten, weet je dat er elders nog mensen op datzelfde moment hetzelfde aan het doen zijn. Als je die heerlijke boontjes in de supermarkt in de lente links laat liggen, besef je dat er nog mensen verlekkerd wachten tot hoogzomer, wanneer boontjes gewoon uit België komen.